Sassenheim, 8 april 2015

Vanmiddag omstreeks tien voor vijf kregen de hulpdiensten melding van een ongeval op de linker rijbaan van de a44 bij hectometerpaaltje 13,2. Ook de brandweer reed mee omdat er mogelijk sprake was van beknelling.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat er op de meest linker rijstrook richting Amsterdam een kettingbotsing is gebeurd waarbij zeker negen voertuigen waren betrokken. De schade aan de meeste voertuigen was groot. De brandweer kwam met spoed ter plaatse maar van beknelling bleek geen sprake, men heeft de nodige hand en spandiensten verricht en keerde daarna terug naar de kazernes. De ambulancedienst heeft meerdere personen gecontroleerd op verwondingen, of er ook persoon(en) naar het ziekenhuis zijn vervoerd in niet bekend. De politie en Rijkswaterstaat hadden de beide rijbanen naar Amsterdam afgesloten, het verkeer werd via de afrit lang het ongeval geleid. Een bergingsbedrijf heeft meerdere voertuigen versleept, nadat het wegdek was geveegd werd de weg weer vrijgegeven. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet duidelijk.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen