Katwijk, 4 april 2015

Vanmiddag omstreeks half vier werd de brandweer van Katwijk opgeroepen voor een dier in problemen op de Hoorneslaan in Katwijk.

Ter plaatse bleek dat er een vogel vast zat in de schoorsteenpijp van een woning. De brandweer probeerde van binnenuit de vogel te pakken te krijgen maar deze wurmde zich steeds verder door in de pijp van zijn redders af. Uiteindelijk werd besloten om de ladderwagen op te roepen om dan van bovenaf de vogel voorzichtig naar beneden te geleiden met behulp van de ramoneur (normaal gebruikt om de pijp te vegen bij schoorsteenbranden). Maar net toen de ladderwagen ter plaatse kwam had de vogel zichzelf al bevrijdt en deze vloog toen rond in de woonkamer. Het bleek toen te gaan om een kauw (familie van de kraai). De brandweer had hem in de woonkamer al snel weer gevangen. De kauw is toen door een brandweerman naar buiten gebracht en weer vrijgelaten, de kauw vloog zijn vrijheid toen weer tegemoet!

Foto’s: Devin Waasdorp

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen