Sassenheim, 1 april 2015

De landelijke en regionale bezuinigingen bij de brandweer komen hard aan bij verschillende korpsen, zo ook bij brandweer Sassenheim welk nu een drastisch besluit heeft genomen.

Brandweer Sassenheim raakt mede door de bezuinigingen de tweede tankautospuit en het hulpverlenings voertuig kwijt. Hierdoor komt er, op de net gerenoveerde locatie waar de brandweer nu verblijft, veel ruimte vrij. De brandweer gaat deze ‘loze ruimte’ nu verhuren aan particulieren. Het is nu mogelijk om er bijvoorbeeld een vereniging te plaatsen of om zelf opslag te huren voor bijvoorbeeld camper en/of caravan bij de brandweer kazerne. De twee grote ruimtes die vrijkomen door het verdwijnen van de voertuigen kunnen zo weer gebruikt worden en leveren in deze financieel moeilijke tijden ook weer wat op. Of de opbrengsten van de verhuur bij de kazerne blijven of bij brandweer Hollands-Midden terecht komen is bij schrijven van dit bericht nog niet duidelijk.

De bezuinigingen treffen diverse korpsen in Hollands-Midden hard, de kazernes van Oegstgeest en Leiderdorp zullen verdwijnen. Ook moeten diverse korpsen één of meerdere voertuigen inleveren.

UPDATE, 2 april 2015:

De verhuuractie bij de kazerne van brandweerpost Sassenheim betrof een ludieke 1 april grap, er zal dus geen stallingsruimte verhuurd worden. Mocht het ooit zover komen is het misschien wel een lucratieve oplossing, de brandweer heeft namelijk tientallen telefoontjes gehad over de ruimte!

Echter is het wel gewoon waar dat brandweerpost Sassenheim de tweede tankautospuit verliest (is al weg) en dat het hulpverleningsvoertuig binnenkort ook definitief verdwijnt. Dit gebeurd overigens bij meerdere korpsen in de Duin & Bollenstreek en zelf in de gehele regio Hollands-Midden gaat/is dit aan het gebeuren in het kader van de bezuinigingen door de veiligheidsregio. Ook is het waar dat de kazernes van Oegstgeest en Leiderdorp in de nabije toekomst zullen sluiten en verdwijnen, onder andere brandweer Leiden gaat een groot gedeelte van deze plaatsen dan overnemen.

Foto’s: Devin Waasdorp

 

Cookievoorkeuren wijzigen