Sassenheim, 1 april 2015

Vanavond omstreeks half acht hield de brandweerpost van Sassenheim een grote brandweeroefening bij VV Ter Leede op de Roodemolenweg in Sassenheim. Aan deze oefening deden meerdere wagens mee, namelijk; de tankautospuit van Sassenheim, een geleende tankautospuit uit Noordwijkerhout, het hulpverleningsvoertuig van Sassenheim, de ladderwagen van Lisse en de officier van dienst uit de regio.

Tijdens deze oefening was er brand uitgebroken in een kleedkamer van VV Ter Leede en het vuur sloeg al snel door naar een naastgelegen kamer en uiteindelijk door het dak naar buiten. Bij aankomst van de brandweer werd het pand al door de BHV’ers ontruimd, zij meldde dat er nog twee personen (poppen) vermist waren. De brandweer ging gelijk naar binnen en controleerde alle ruimtes op brand en de twee vermisten. Hierbij werden nog enkele voetbalteams welk zich aan het gereedmaken waren voor de training aangetroffen en ook deze moesten hals over kop het pand verlaten. De twee vermisten werden uiteindelijk niet veel later in de omgeving van de brandhaard gevonden en zijn toen naar buiten gebracht.

De brandweer het vuur van binnenuit met twee stalen hogedruk bestreden, van buitenaf werd de ladderwagen ingezet. Na ongeveer een uur oefenen werd het sein ‘brand meester’ gegeven en kon de brandweer weer inpakken. De brandweer en BHV’ers kunnen terug kijken op een succesvolle oefening waarbij er weer veel is geleerd en op elkaar afgestemd is.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen