Voorhout, 30 maart 2015

Vanmiddag omstreeks tien voor zes werd de brandweerpost Rijnsburg opgeroepen voor een dier te water op de Elsgeesterweg in Rijnsburg.

De exacte locatie bleek echter de Elsgeesterlaan in Voorhout, eenmaal ter plaatse bleek een paard in een klein boeren slootje te liggen. De sloot leek niet diep maar lag wel vol met bagger en het paard kon er hierdoor niet meer op eigen kracht eruit komen. Omstanders hadden met behulp van een tractor al geprobeerd het paard eruit te trekken maar dit had echter geen effect. Nadat de brandweer het had geprobeerd met blusslangen en ook dit niet lukte werd de hulp ingeroepen van het hulpverleningsvoertuig van Leiden, deze kwam met spoed ter plaatse.

Toen het hulpverleningsvoertuig ter plaatse was werd er een speciaal doek onder het paard geschoven en deze werd vastgekoppeld aan de kraan van het hulpverleningsvoertuig. Vervolgens is het paard eruit getild door de kraan en hierna weer op het droge gezet. Het paard leek er gelukkig niet veel aan overgehouden te hebben en liep alweer nieuwsgierig te kijken naar alle commotie.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen