Noordwijk / Katwijk, 27 maart 2015

Vannacht omstreeks kwart over twaalf heeft de politie een alarmering gekregen van een steekpartij aan de Schoolstraat. De politie is massaal ter plaatse gekomen.

Een bekende van het slachtoffer besloot na de steekpartij het slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. Op de N206 ter hoogte van de chinees verslechterde het slachtoffer zijn toestand en besloot de man 112 te bellen. Hierop kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. Een opgeroepen traumahelikopter is niet niet ter plaatse gekomen. Het slachtoffer is vervolgens met spoed vervoerd.

De politie heeft het café afgezet voor onderzoek. De politie is in de wijk gaan zoeken naar de dader omdat deze was weggerend. De technische recherche is ter plaatse gekomen om Na enkele minuten kwamen drie hondengeleiders aan om bij de verdachte binnen te vallen. Na enkele malen aanroepen van de politie kwam er geen gehoor. Omdat het vermoeden bestond dat de persoon niet thuis was hebben deze de deur niet open gebroken. Hierop konden de hondengeleiders weer retour.

Update politiebericht

Noordwijk – De politie hield vrijdag 27 maart een 26-jarige Noordwijker aan op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident in een cafe.

Een 51-jarige man uit Noordwijk raakte aan het begin van de nacht zwaargewond na een ruzie in een cafe aan de Schoolstraat.

De bezoeker van het cafe Het Barretje werd tijdens de ruzie met een mes neergestoken door een man die daarna wegvluchtte in onbekende richting. Het slachtoffer is na het steekincident in een auto van vrienden gestapt om naar het ziekenhuis te gaan. Op de N206 ging het slechter met de Noordwijker waarna de ambulance werd gebeld. De Noordwijker is vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en direct geopereerd. De politie doet onderzoek naar het steekincident.

De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Foto’s: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen