Sassenheim, 25 maart 2015

Vanmiddag omstreeks tien over vijf werden de brandweer posten van Sassenheim en Lisse gealarmeerd voor een woningbrand op de Vrouwenpolderstraat in Sassenheim.

Eenmaal ter plaatse blijkt een flinke brand in een slaapkamer van een woning te woeden. Eén van de bewoners kwam thuis en zag rook door de raamventilatie van de slaapkamer komen, hierop is gelijk 112 gebeld. De brandweer heeft na aankomst gelijk een binnenaanval gedaan in de woning. Men had het vuur welk vooral nabij het matras bleek te woeden gelukkig snel onder controle. De slaapkamer raakte echter zwaar beschadigd en was ook helemaal zwart van het roet. Hoe de brand precies is ontstaan is niet helemaal duidelijk, vermoedelijk is een waxinelichtje de oorzaak geweest.

De brandweer heeft nadat het vuur geblust was enkele verbrande resten uit het raam gegooid en beneden afgeblust. Met behulp van de ladderwagen van Lisse is er een ventilator naar boven gebracht en is de rook uit de woning verdreven. Of de bewoners vanavond thuis kunnen slapen is onbekend.

Foto’s & Video: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen