Sassenheim, 25 maart 2015

Vanmiddag omstreeks twee uur deed de politie een inval in een woning op de Angelenhorst in Sassenheim.

Eenmaal binnen in het betreffende appartement bleek er een flinke wietkwekerij in de woning te zitten. De politie maakte hierop ook de berging welk bij het appartement hoort open met de ‘gemeentesleutel’. Hier bleken attributen voor het kweken van hennep te zijn opgeslagen. De forensische opsporing van de politie kwam ter plaatse en heeft een sporenonderzoek verricht in de woning. Hierbij heeft men enkele bewijsstukken aangetroffen en meegenomen voor nader onderzoek. Nadat de forensische opsporing klaar was met hun onderzoek mochten de ruimers naar binnen om de kwekerij te ontmantelen.

De kwekerij bestond uit twee ruimtes, één grote met ongeveer 400 bijna volgroeide planten en één kleinere met 160 kleine stekkies. De stroom van de kwekerij werd illegaal afgestapt. Netbeheerder Liander is ter plaatse gekomen en heeft de stroom afgesloten en het illegale gedeelte ontmanteld. De ontmanteling nam enkele uren in beslag.

Een politiebersbericht volgt nog en zal dan worden toegevoegd aan dit item!

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen