Middelbrand Achterbroek BKE (4)Berkenwoude, 24 maart 2015

De hulpdiensten werden enkele minuten na middernacht gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Achterbroek in Berkenwoude. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand en waren meerdere brandweer eenheden aanrijdend.

Ter plaatse bleek een bestelbus met laadbak volledig in brand te staan. De bewoner ontdekte de brand zelf. De bestelbus stond op dat moment in zijn schuur en deze schuur werd al aangestraald door de brand. Doordat de man zijn bestelbus zelf naar buiten wist te krijgen en de brandweer snel ter plaatse was, kon de schuur gespaard blijven. In tegenstelling tot de bestelbus die volledig afbrandde.

De brandweer had wel enige moeite met het blussen van de bestelbus omdat deze op een bruggetje tot stilstand was gekomen en er geen ruimte was om aan de voorkant van de auto te komen.

Tot slaagde de brandweer, onder andere door middel van schuim, er in om de brand volledig geblust te krijgen en verdere uitbreiding te voorkomen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Foto’s: Rens de Haan & Stefan Vermin
Video: Rens de Haan

Middelbrand Achterbroek BKE (1) Middelbrand Achterbroek BKE (2) Middelbrand Achterbroek BKE (3)BKE_01BKE_02 Middelbrand Achterbroek BKE (5) Middelbrand Achterbroek BKE (6) Middelbrand Achterbroek BKE (7) Middelbrand Achterbroek BKE (8) Middelbrand Achterbroek BKE (9) Middelbrand Achterbroek BKE (10) Middelbrand Achterbroek BKE (11) Middelbrand Achterbroek BKE (12) Middelbrand Achterbroek BKE (13) Middelbrand Achterbroek BKE (14) Middelbrand Achterbroek BKE (15) Middelbrand Achterbroek BKE (16) Middelbrand Achterbroek BKE (17) Middelbrand Achterbroek BKE (18) BKE_03 BKE_04 BKE_05 BKE_06 BKE_07Toevoeging

Cookievoorkeuren wijzigen