Voorhout, 23 maart 2015

Vanmiddag omstreeks kwart over vijf werden drie ambulances en meerdere politie eenheden met spoed opgeroepen voor een val van hoogte achter het sportcomplex ‘De Tulp’ op de Jacoba van Beierenweg in Voorhout.

Eenmaal ter plaatse bleek dat een jongetje uit een boom was gevallen. Hij was aldaar met zijn vriendjes op het braakliggende terrein in een boom aan het spelen. Volgens zijn vriendjes en de politie was de jongen bijna bovenin de boom, welk ongeveer tien meter hoog is, toen het noodlot toesloeg en hij naar beneden viel. Zijn val werd nog enigszins gebroken door de vele takken maar onderin bij de boom was er gesnoeid en staken er grote stompen van takken uit waarop de jongen ongelukkig terecht kwam. Zijn vriendjes kwamen snel in actie en er werd 112 gebeld en een toevallig passerende dokter verleende eerste hulp. Voor de hulpdiensten was het even lastig om de exacte locatie te vinden maar de vriendjes van de jongen kwamen op hun fietsen de hulpdiensten tegemoet en wezen hun de weg.

De ambulancedienst is na aankomst gelijk begonnen met het stabiliseren en behandelen van het slachtoffer. Zij kregen hierbij assistentie van een tweede ambulance, de derde is niet ter plaatse gekomen. Nadat de jongeman was opgeschept met behulp van een speciale schepbrancard is hij naar de ambulance gebracht en hierna met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De jongen had volgens de politie onder andere een open buikwond opgelopen door de val.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen