Voorhout, 22 maart 2015

Vanmorgen vroeg omstreeks kwart voor vier werden politie, twee ambulances, het traumateam (MMT) uit Amsterdam en meerdere brandweer eenheden gealarmeerd voor een voertuig te water op de Leidsevaart N444 in Voorhout.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat een personenauto door nog onbekende reden van de weg is geraakt en de Leidsevaart in is gereden. De bestuurder van het voertuig kon gelukkig zelf tijdig het voertuig verlaten en was naar de kant gezwommen. De man is toen opgevangen in een taxibusje welk het ongeval passeerde. De ambulancedienst heeft de man na aankomst in de ambulance gecontroleerd, maar op een nat en koud pak na had de man gelukkig niets aan het ongeval over gehouden. De ambulancedienst heeft de man toen meegenomen en hem thuis afgezet. De brandweerduikers hebben nog een zoekslag in de Leidsevaart gedaan om zeker te weten dat de man de enigste inzittende is, dit bleek ook het geval en er werd verder niemand aangetroffen.

Tijdens de hulpverlening was de Leidsevaart in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Omstreeks half zes is de Leidsevaart wederom afgesloten voor het verkeer en toen is men begonnen met de berging van het voertuig. Bergingsbedrijf H vd Vliet heeft samen met Groothoff Onderwater Berging het voertuig weer op het droge gekregen. De berging nam één uur in beslag. Omstreeks half zeven was het voertuig geborgen en werd de Leidsevaart weer vrijgegeven door de politie.

Foto’s & Video: Devin Waasdorp

 

Foto’s van de berging van het voertuig: