Schuren in brand Hovenierskade Gouda (3)Gouda, 14 maart 2015

De hulpdiensten werden vroeg in de morgen gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Hovenierskade in Gouda. Al snel werd de melding door de centralist veranderd naar gebouwbrand waarna ook de autoladder werd meegestuurd.

Ter plaatse was tussen de woningen al een oranje gloed te zien maar was het even zoeken hoe men daar bij kon komen. Uiteindelijk werd een brandgang gevonden waar men doorheen kon om bij de schuren te komen. Daar bleken drie schuren in brand te staan. Dat wil zeggen: Voornamelijk de buitenkant van de schuren stond in de brand en bij één schuur begon net ook de binnenkant maar de brandweer kon door snel ingrijpen hier erger voorkomen.

Het lijkt er op dat één of meerdere kliko’s buiten in brand zijn gestoken en dat dit is over geslagen naar de schuur. Door de smalle brandgang en het vroege tijdstip had de brand even de tijd om om zich heen te grijpen waarna ook twee andere schuren vlam vatte.

Door het snelle ingrijpen van de brandweer kon bij alle schuren erger worden voorkomen. De politie start een onderzoek.

Even voor zeven uur liet de politie weten al een verdachte te hebben opgepakt die mogelijk iets te maken heeft met de brand.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Schuren in brand Hovenierskade Gouda (1) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (2) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (4) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (5) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (6) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (7) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (8) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (9) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (10) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (11) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (12) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (13) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (14) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (15) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (16) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (17) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (18) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (19) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (20) Schuren in brand Hovenierskade Gouda (21)

Cookievoorkeuren wijzigen