Voorhout, 12 maart 2015

Vanmiddag omstreeks vijf uur gingen de spoorbomen van de spoorwegovergang op de ‘s-Gravendamseweg N443 op de grens van Noordwijkerhout / Voorhout dicht voor een trein zoals gewoonlijk. echter nadat de trein was gepasseerd gingen de bomen niet meer open.

De politie ontving de melding dat de spoorbomen dicht bleven en het verkeer zich nu een weg wurmde tussen de gesloten bomen door, levensgevaarlijk! De politie zette gelijk de gehele ‘s-Gravendamseweg vanaf ’t Soldaatje in Voorhout tot de rotonde bij de Esso in Noordwijkerhout dicht voor automobilisten, (brom) fietsers mochten wel passeren. Deze afzetting had heel veel fileleed in de regio Duin en Bollenstreek tot gevolg, in Voorhout stond het op de Herenweg en Oosthoutlaan muurvast. Treinen passeerde de overgang stapvoets en toeterde enkele keren als waarschuwing. Medewerkers van VolkerRail waren na zo’n drie kwartier ter plaatse bij de overgang. Mede door de vele files konden ook zij moeilijk op plaats van bestemming komen. Na een klein kwartiertje speurwerk hadden zij het euvel al snel gevonden, een defect relais in een schakelkast. Het relais werd uitgeschakeld/omzeilt en toen gingen de bomen weer open! De politie kon hierop de afzetting weer opheffen en het verkeer kon weer rijden over de ‘s-Gravendamseweg N443. De medewerkers van VolkerRail zijn hierna nog even bezig geweest om het relais helemaal te vervangen, de spoorbomen werkte in deze tijd wel gewoon. De files in de Bollenstreek waren zo rond zeven uur weer opgelost.

Foto’s: Devin Waasdorp

 

Cookievoorkeuren wijzigen