Gaslekkage Vlist (4)Vlist, 10 maart 2015

De hulpdiensten werden deze morgen omstreeks negen uur gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Dreef in de Vlist. Ter plaatse bleek een middendruk gaskast omver te zijn gereden waarna een flink lek ontstond.

De politie sloot direct de West-Vlisterdijk volledig af om de brandweer goed haar werk te kunnen laten doen. De brandweer ontruimde circa tien woningen om de veiligheid van de bewoners te kunnen garanderen.

Totdat Joulz ter plaatse kwam heeft de brandweer met water het gas neergeslagen om de kans op explosie te minimaliseren. Toen Joulz eenmaal ter plaatse was kon de druk van de leiding worden gehaald en zaten circa 116 huishoudens zonder gas. De gaskast werd vervolgens uitgegraven waarna Joulz het lek kon traceren. Niet veel later kon bijna heel de Vlist weer van gas worden voorzien op drie woningen na.

Er wordt druk gewerkt aan het herstel van de leiding zodat ook vandaag nog de drie andere woningen weer van gas kunnen worden voorzien.

Volgens getuigen zou een kleine vrachtwagen de gaskast hebben omgereden. De chauffeur heeft de getuige wel een kaartje van zichzelf gegeven maar is daarna doorgereden. De politie zal de bestuurder gaan achterhalen.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Gaslekkage Vlist (1) Gaslekkage Vlist (2) Gaslekkage Vlist (3) Gaslekkage Vlist (5) Gaslekkage Vlist (6) Gaslekkage Vlist (7) Gaslekkage Vlist (8) Gaslekkage Vlist (9) Gaslekkage Vlist (10) Gaslekkage Vlist (11) Gaslekkage Vlist (12) Gaslekkage Vlist (13) Gaslekkage Vlist (14) Gaslekkage Vlist (15) Gaslekkage Vlist (16) Gaslekkage Vlist (17) Gaslekkage Vlist (18)

Cookievoorkeuren wijzigen