Oegstgeest, 10 maart 2015

Vanmiddag omstreeks kwart over vier werd de brandweerpost van Leiden-Noord opgeroepen voor een gebouwbrand woning (berging) op het Clusiushof in Oegstgeest.

Eenmaal ter plaatse trof de brandweer alleen nog maar was smeulende resten aan. Een elektricien was bezig met het verhelpen van kortsluiting in het appartementen complex en was buiten bij de elektrische deur bezig. Toen hij daar aan het werk was kwam er iemand aan die vertelde dat de berging vol met rook stond. hierop is gelijk de brandweer gebeld en heeft men het gebouw verlaten. De brandweer ging op onderzoek uit en in een schacht in het pand had een stuk bekabeling in een kabelgoot gebrand. De brand was al uit en de ladderwagen ging hierop retour. Voor de elektricien was de storing nu in ieder geval snel gevonden. De brandweer heeft het gebouw nog laten luchten om zo de rook te verdrijven.

Foto’s: Devin Waasdorp