Rijnsburg, 9 maart 2015

Vanavond omstreeks tien over negen krijgt de politie melding van een woningoverval op de Oegstgeesterweg in Rijnsburg. Een groot aantal politie eenheden en meerdere ambulances komen ter plaatsen.

De politie heeft gelijk de buurt hermetisch afgezet en is met meerdere eenheden begonnen met zoeken naar de verdachten. Volgens de politie zijn meerdere verdachten gevlucht bij de woning vandaan. De twee aanwezige bewoners, een man en een vrouw, raakte bij de overval lichtgewond. Beide personen zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft met honden de omgeving afgezocht naar sporen. De technische recherche is ter plaatse en stelt een onderzoek in naar dit incident. Of de daders gewapend waren en of zij iets buit hebben gemaakt is nog onbekend.

De politie zoekt getuigen, personen die iets verdacht hebben gezien of meer informatie hebben kunnen de politie bereiken via: 0900-8844

Persbericht:

Bij een woningoverval aan de Oegstgeesterweg in Rijnsburg zijn maandagavond 2 licht gewonden gevallen.

De politie werd omstreeks 21:00 gealarmeerd voor een gepleegde woningoverval. De politie ging direct na de melding met veel eenheden ter plaatse en ook werd er in de omgeving op strategische plaatsen ”gepost”. De daders bleken al gevlogen, onbekend is nog wat zij buit hebben gemaakt bij de overval. 2 ambulance’s kwamen ter plaatse om de bewoners na te kijken, omdat de bewoners licht gewond zijn geraakt bij de overval. Beide bewoners zijn voor verdere controle vervoerd naar een ziekenhuis in de regio.

De politie heeft (woning) overvallen hoog op het prioriteitenlijstje staan om de daders te pakken. De recherche zal onderzoek heeft in en om de woning sporenonderzoek gedaan. Ook is er in de omgeving gezocht met een speurhond. Op diverse strategische plaatsen, waaronder de N206, Sandtlaan en Rijnsburgerweg werden door middel van surveillancevoertuigen van de politie uitgekeken naar de daders.

Omstreeks kwart over 10 heeft de politie een aanhouding verricht in een woning aan de Rijnsburgerweg in Rijnsburg. Onbekend is nog of de man verdacht wordt van de woningoverval. Dit item wordt nog aangevuld.

Persbericht Politie:

Rijnsburg – Een 73-jarige man en een 68-jarige vrouw zijn dinsdagavond in hun woning aan de Oegstgeesterweg overvallen door twee mannen en twee vrouwen.

Twee vrouwen belden omstreeks 20.30 uur aan bij de woning. Toen de 68-jarige vrouw de voordeur opende zeiden de twee dat zij een pakketje voor iemand kwamen afgeven. Vrijwel direct kwamen er twee mannen aan en drong het viertal de woning van het echtpaar binnen. Het 73-jarige slachtoffer werd op de bovenverdieping gekneveld achtergelaten terwijl de vier overvallers het huis doorzochten. De man wist via een zijraam op de eerste verdieping de woning te verlaten. De overvallers zijn er met een nog onbekende buit vandoor gegaan.

Signalementen

Dader 1 is een goed verzorgde blanke vrouw, tussen de 20 en 25 jaar oud. Zij is ongeveer 1.70 m lang en heeft donker, vermoedelijk half lang haar. Zij droeg een lichtkleurig jasje en een rok met meerdere kleuren. Dit is de vrouw die het slachtoffer het pakketje aanbood. Zij sprak accentloos Nederlands.

Dader 2 is een zelfde soort type vrouw als dader 1. Verdere gegevens over haar zijn onbekend.

Dader 3 is een een man van vermoedelijk Noord Afrikaanse afkomst. Hij is ongeveer 1.75 m lang en heeft een breed postuur. Hij droeg donkere kleding en had zijn hoofd tijdens de overval bedekt. Hij sprak goed Nederlands, maar vertoonde paniekerig gedrag.

Van dader 4 is alleen bekend dat het om een man gaat. Van hem is geen signalement beschikbaar.

Oproep getuigen

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze woningoverval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Leiden via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Foto’s & Video: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen