Roelofarendsveen, 7 maart 2015

Vanavond hebben diverse politie-eenheden een achtervolging ingezet nadat een personenauto een stopteken van de politie negeerde. De achtervolging begon in Delft en werd tot stilstand gebracht op de Floraweg in Roelofarendsveen.

De politie wilde in Delft de personenauto controleren waarop zij het bordje ” stop politie ” toonde. Echter had de tegenpartij hier geen zin in waarop zij er vandoor zijn gegaan via de A4 in de richting van Amsterdam. Na een wilde achtervolging ging de personenauto er bij afslag Roelofarendsveen eraf waarop de politie niet veel later het voertuig tot stoppen heeft gedwongen. De achtervolging eindigde op de Floraweg in Roelofarendsveen. Omdat er kort voor de achtervolging een overval had plaatsgevonden op een avondwinkel in Den Haag waarbij een vuurwapen was gebruikt nam de politie geen risico, waarop zij de 4 inzittenden volgens de autoprocedure uit de auto hebben laten komen. Tijdens de autoprocedure werden de vier inzittenden onder schot gehouden. Een van de inzittenden is hierbij door een politiehond gebeten. Een ambulance is voor deze persoon ter plaatse gekomen. Hij is uiteindelijk onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. De 3 andere aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau afgevoerd. Een sleepwagen van de politie is ter plaatse gekomen om het voertuig af te slepen voor onderzoek. De politie onderzoekt momenteel of de vier iets te maken hebben gehad met de eerder gepleegde, gewapende overval op een avondwinkel aan de van Jan van Riebeekstraat in Den Haag.

Foto’s: Koen Jongen / District16

IMG_3958-612x384

 

IMG_3962-612x384a

Cookievoorkeuren wijzigen