Leiden, 8 maart 2015

Vanavond omstreeks tien voor vijf worden brandweer en politie naar de Pelikaanhof in Leiden gestuurd voor een gebouwbrand woning. Enkele minuten later volgt het sein ‘middenbrand’ en niet veel later schaalde men op naar ‘grote brand’ en ‘grip 1’.

Zondagmorgen 8 Maart is een studentenhuis aan de Pelikaanhof in Leiden ontruimd nadat er een felle brand is uitgebroken. Het vuur ontstond door een nog onbekende oorzaak in een studentenwoning op de 1 etage. Doordat de rook zich snel verspreidde konden een aantal studenten hun kamers niet meer verlaten. Zij zijn door de brandweer met de ladderwagen en diverse losse ladders uit hun woningen gehaald. Ambulancepersoneel heeft een aantal bewoners gecontroleerd op rookinhalatie. Het is niet bekend of er nog meer slachtoffers zijn. De veiligheidsregio meldde dat omstreeks 05:30 uur de brand onder controle was. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. Waarschijnlijk kunnen een groot aantal studenten niet terug naar hun kamers. Een gemeenteambtenaar voor crisisopvang een zogenoemde Officier van Dienst Bevolkingszorg is ter plaatse gekomen om te kijken of zij ergens anders kunnen worden gehuisvest. De schade in het pand is door de brand, rook en waterschade enorm. Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend. De technische recherche en het team brand onderzoek zijn ter plaatse om onderzoek te doen naar de brand

Foto’s: Koen Jongen / District16

Cookievoorkeuren wijzigen