Oegstgeest, 8 maart 2015

Vanavond omstreeks tien over zes werden politie en brandweer naar de Prinses Beatrixlaan in Oegstgeest gestuurd voor een gebouwbrand woning.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat er in de woning een flinke schoorsteenbrand gaande is, grote rookwolken kwamen uit de pijp en hingen over de woonwijk heen. De brandweer heeft gelijk de ladderwagen opgesteld en in de woonkamer de openhaard leeg gehaald. Met behulp van de ramoneur is de brandweer lange tijd bezig geweest om de brand in de pijp onder controle te krijgen. De schoorsteenpijp was zo heet dat de ketting van de ramoneur roodgloeiend werd en ook het dak en de schoorsteen begonnen te dampen/roken. Hierop heeft de brandweer een straal hogedruk naar de bak van de ladderwagen gebracht om zo de ketting, de ramoneur en het dak en de schoorsteen te koelen. Na een lange inzet is het de brandweer gelukt om de brand in de pijp onder controle te krijgen. De woning had binnen veel last van rook en roetschade.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen