Oegstgeest, 5 maart 2015

Vanavond omstreeks half negen hield brandweerpost Valkenburg een realistische woningbrandoefening in een sloopwoning op de Balistraat in Oegstgeest.

Deze woningen staan leeg en worden nu gesloopt vanwege constructiefouten en daarna weer herbouwd. De brandweer maakte voor de laatste keer gebruik van deze woningen door in één van deze een brandje te stichten en deze vervolgens weer te blussen. Brandweer Oegstgeest zette de woonkamer in brand en vervolgens was het de taak van brandweer Valkenburg om deze brand weer te doven. Tijdens deze oefening stond de vrouw des huizes buiten de brandweer op te wachten en deze schreeuwde zij om hulp omdat haar twee kinderen (poppen welk in de woning lagen) nog in de woning aanwezig zouden zijn. De brandweer heeft hierop gelijk een binnenaanval uitgevoerd en is op zoek gegaan naar de twee kinderen. Toen de kinderen waren gevonden zijn deze naar buiten gebracht en hiermee was de zoektocht ten einde.

In een woning naast het brandende huis oefende de brandweer het reanimeren van personen met behulp van enkele oefenpoppen.

Nadat de kinderen waren gevonden heeft de brandweer het vuur gedoofd en ook met behulp van de warmtebeeldcamera gecontroleerd dat alle smeulende resten gedoofd waren. Hierna was de oefening ten einde. De brandweer kan terug kijken op een geslaagde oefening. De resultaten en tips & tops van de waarnemers is later met de ploeg doorgenomen.  Aan het einde ook nog ruimte was voor een lolletje onderling!

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen