Warmond, 5 maart 2015

Vanmiddag omstreeks tien over twaalf werden de brandweer posten van Warmond en Leiden-Noord gealarmeerd voor een  woningbrand op de Van Mathenessestraat in Warmond, men ging hierop met spoed ter plaatse.

Eenmaal aangekomen op locatie blijkt dat het gaat om een flinke schoorsteenbrand, hierbij kwamen veel vonken en rook vrij. Van buiten was te zien dat er in het dakje van de schoorsteen een gat was gebrand door de hitte. De brandweer heeft gelijk de autoladder opgesteld en is toen naar de schoorsteen op het dak gegaan. Binnen in de woning is de openhaard door de brandweer leeggehaald en hierna zijn deze resten buiten afgeblust. De brandweer heeft het dakje van de openhaardpijp op het dak verwijderd en is toen begonnen met het vegen van de schoorsteen met behulp van de ramoneur. Na een inzet van ongeveer een uur was de klus geklaard en kon men weer inpakken. De woning had door de brand weinig schade opgelopen, wel zal er nog even een brandlucht te ruiken zijn. Tijdens de brandbestrijding was de straat voor al het verkeer afgesloten.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen