Paard te water (7)Oud Ade, 4 maart 2014

Woensdagavond werd de brandweer omstreeks 19.00 uur gealarmeerd voor een dier te water aan de Boekhorsterweg in Oud Ade. Ter plaatse bleek er een paard, na door een hek te zijn gelopen, te water te zijn geraakt. Omdat het paard er niet meer zelfstandig uit kon komen in verband met het hoogteverschil van het water naar de kant is de brandweer gealarmeerd.

Een tankautospuit is ter plaatse gekomen en niet veel later is ook een hulpverleningsvoertuig met spoed ter plaatse gekomen omdat de tijd begon te dringen. De brandweer probeerde een paardengordel onder de buik van het paard te krijgen om hem door middel van het hulpverleningsvoertuig uit het water te tillen. Hiervoor moest de brandweer wel eerst de paardengordel onder de buik van het paard weten te krijgen en dit ging helaas moeilijker dan gedacht. Het nam redelijk wat tijd in beslag maar uiteindelijk lukte het de brandweer in samenwerking met de eigenaren om het paard uit het water te halen. Het paard bleek in shock en heel erg verzwakt waardoor hij zelfs niet meer de kracht had om te staan. Het paard wordt opgewarmd met dekens en men gaat het paard met warmer water afspuiten. De eigenaren zijn de brandweer meer dan dankbaar.

Foto’s: Koen Jongen – District 16

Paard te water (1) Paard te water (2) Paard te water (3) Paard te water (4) Paard te water (5) Paard te water (6) Paard te water (8) Paard te water (9)

Cookievoorkeuren wijzigen