Schoorsteenbrand Leiden (4)Leiden, 26 februari 2015

Donderdagavond rukte de brandweerpost van Leiden-Zuid met een tankautospuit en een ladderwagen uit voor een schoorsteenbrand aan de Staalwijkstraat in Leiden. Ter plaatse bleek het te gaan om een flinke schoorsteenbrand.

Volgens een buurtbewoner sloegen de vlammen enkele keren uit de schoorsteen, wat weer voor de nodige rookontwikkeling zorgde. De brandweer welke met spoed ter plaatse was gekomen had de brand snel onder controle. De brandweer is echter wel enige tijd bezig geweest met schoonvegen van de schoorsteen en het luchten van de woning. De brand zorgde voor de nodige rookontwikkeling binnen in de woning. Bij de brand raakte niemand gewond.

Foto’s: Koen Jongen – District 16

Schoorsteenbrand Leiden (1) Schoorsteenbrand Leiden (2) Schoorsteenbrand Leiden (3) Schoorsteenbrand Leiden (5) Schoorsteenbrand Leiden (7) Schoorsteenbrand Leiden (8) Schoorsteenbrand Leiden (9) Schoorsteenbrand Leiden (10) Schoorsteenbrand Leiden (11) Schoorsteenbrand Leiden (12) Schoorsteenbrand Leiden (13) Schoorsteenbrand Leiden (14)

Cookievoorkeuren wijzigen