Voertuig te water Gouda (8)Gouda, 23 februari 2015

Omstreeks negen uur vanavond gaf de politie een melding uit om uit te kijken in Gouda naar een vermiste man, rijdend in een rode Opel. Vrijwel direct daarna werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water aan de Voorwillenseweg. Eenmaal ter plaatse troffen de hulpdiensten hier een rode Opel in het water. Het bleek de vermiste man.

De man wilde vanaf de Steinsedijk de Voorwillenseweg oprijden alleen nam de bocht te scherp. Hierbij reed de man niet over het asfalt de dijk af maar via het gras en kwam zodoende onderaan de dijk in het water terecht.

De man kon zelf het voertuig niet verlaten en de toegesnelde hulpdiensten klommen dan ook naar beneden om het slachtoffer hierbij te helpen. Na enige moeite werd de man uit de auto gehaald en door enkele hulpdiensten weer de dijk opgetrokken. Hier stond de ambulancedienst klaar om de zorg van de man over te nemen waarna hij naar het ziekenhuis is vervoerd.

Een duiker van brandweerpost Gouda heeft nog een zoekslag gemaakt en het voertuig gecontroleerd maar er werd buiten het eerste slachtoffer om niemand meer aangetroffen. De hulpdiensten konden hierop inpakken en retour kazerne.

De politie heeft de komst van de berger afgewacht waarna de auto werd geborgen en de Voorwillenseweg weer werd vrijgegeven.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Voertuig te water Gouda (1) Voertuig te water Gouda (2) Voertuig te water Gouda (3) Voertuig te water Gouda (4) Voertuig te water Gouda (5) Voertuig te water Gouda (6) Voertuig te water Gouda (7) Voertuig te water Gouda (9) Voertuig te water Gouda (10) Voertuig te water Gouda (11) Voertuig te water Gouda (12) Voertuig te water Gouda (13) Voertuig te water Gouda (14) Voertuig te water Gouda (15) Voertuig te water Gouda (16) Voertuig te water Gouda (17) Voertuig te water Gouda (18)

Cookievoorkeuren wijzigen