Abbenes, 23 februari 2015

Vanavond omstreeks half zeven werden brandweer posten van Nieuw-Vennep en de OVD uit veiligheidsregio Kennemerland en uit Hollands-Midden brandweerpost Sassenheim opgeroepen voor een autobrand op oprit 2 bij hectometerpaal 6,4 van de A44 in Abbenes.

Uiteindelijk hoefde alleen de brandweer van Sassenheim in actie te komen, omdat dit een grensgeval betreft worden de korpsen uit beide regio’s gealarmeerd. Een personenauto had last van rook/stoomvorming door een warmloper in het motorcompartiment. De bestuurder merkte dit tijdig op en zette zijn auto stil op de oprit. De brandweer heeft de motorkap geopend en had de brandende/smeulende resten snel geblust met één straal hogedruk. Nadat de brandweer klaar was heeft bergingsbedrijf BCB het voertuig geborgen. De oprit was ten tijde van de hulpverlening en de berging tijdelijk afgesloten voor het verkeer door Rijkswaterstaat.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen