Hillegom, 22 februari 2015

Vanmiddag omstreeks twaalf uur kregen de hulpdiensten melding van een ongeval met letsel op de rotonde van de Olympiaweg met de Garbialaan in Hillegom. Meerdere politie eenheden en een ambulance uit de veiligheidsregio Kennemerland kwamen met spoed ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse bleek dat een automobilist op de aldaar gelegen voorrangsrotonde een fietser had geschept. Een ambulance van Hollands-Midden welk toevallig met al een patiënt aan boord voorbij reed stopte om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer, een ambulance uit de veiligheidsregio Kennemerland kwam met spoed ter plaatse en nam het van hen over. De man welk op de fiets zat is op de weg gestabiliseerd en hierna met onbekende letsel door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie had de rijbaan van de Olumpiaweg vanaf de Leidsestraat N208 tot de rotonde met de Garbialaan afgesloten voor het verkeer. Lijnbussen mochten er wel langs en deze werden tegen het verkeer in geleid door de politie. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) uit Den Haag heeft het ongeval onderzocht. De auto en de fiets hadden beide wat lakschade opgelopen bij de botsing. Tijdens de hulpverlening en het daarop volgende onderzoek was de weg afgesloten tot ongeveer half drie.

Foto’s: Devin Waasdorp

 

Cookievoorkeuren wijzigen