Noordwijkerhout, 22 februari 2015

Vanavond omstreeks kwart voor vier werd de brandweerpost van Noordwijkerhout gealarmeerd voor een paard in problemen op de Schulpweg in Noordwijkerhout.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er in Manege Smit een paard in zijn box lag welk niet meer zelfstandig op kon staan. Medewerkers van de manege hadden het dier eerder op de avond tijdens een toezichtronde zo aangetroffen en zagen dat deze probeerde op te staan maar dat dit niet lukte. Met drie man hebben zij ongeveer een uur lang op verschillende manieren geprobeerd om het paard overeind te krijgen maar dit lukte niet vanwege te weinig mankracht en het paard was ook verzwakt geraakt door de pogingen om op te staan, hierop is toen de brandweer gebeld.

De brandweer heeft enkele blusslangen over de rand van de naastgelegen boxen en een balk boven de box waar het paard in lag gespannen en toen heeft men met voorzichtig trekken het paard weer op zijn vier benen gezet. De klus was met de extra mankracht van de brandweer zo geklaard. Het paard maakte het verder goed en mocht toen in de binnenbak lopen en zal daar ook de rest van de avond verblijven. Dit voor de zekerheid, want mocht het om één of andere reden nu weer gebeuren dat men dan zelf met een heftruck het dier kan optillen. Na de inzet kreeg de brandweer als bedankje nog een kopje koffie/thee en een koekje in de kantine!

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen