IMG_2189 (Kopie)

Alphen a/d Rijn, 12 februari 2015

Vanavond omstreeks half elf kregen de hulpdiensten melding van een ongeval op de kruising Lauwers met de IJzerweg in Alphen a/d Rijn. Twee ambulances en meerdere politie eenheden kwamen hierop met spoed ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat een voetganger, welk wilden oversteken, is geschept door een personenauto. Vermoedelijk kwam de voetganger uit de bus van Lijn 2, welk aldaar omstreeks 22:22 aankwam bij de bushalte op de Ijzerweg, en wilde de voetganger vervolgens achter de bus langs oversteken. Vermoedelijk heeft een aankomende automobilist hem tijdens het oversteken over het hoofd gezien en geschept.

Het slachtoffer is op straat gefixeerd door het ambulance personeel en hierna in de eerste ambulance gebracht. Toen de tweede ambulance aankwam is de verpleegkundige hieruit overgestapt in de eerste ambulance en hierna vertrok men gelijk met spoed richting het ziekenhuis. De politie heeft de weg tijdens de hulpverlening en het daarop volgende sporenonderzoek van de verkeers ongevallen analyse van de politie afgesloten voor al het verkeer. De personenauto raakte aanzienlijk beschadigd bij de klap en moest worden afgesleept door een berger. Over eventuele toestand en/of de verwondingen van het slachtoffer is bij ons niks bekend.

Foto’s: Jasper van Reenen

IMG_2188 (Kopie) IMG_2187 (Kopie) IMG_2190 (Kopie) IMG_2186 (Kopie) IMG_2184 (Kopie) IMG_2185 (Kopie)

Cookievoorkeuren wijzigen