Noordwijk, 12 februari 2015

Donderdagmiddag is de brandweer met spoed opgeroepen voor een brandgerucht aan de Weteringkade. Enkele minuten later werd de brandweer op hetzelfde adres gealarmeerd voor een gaslek.

De brandweer trof bij aankomst een gat in het fietspad aan. Ter plaatse bleek er een stroomkabel geëxplodeerd te zijn. De politie sloot het gebied om de geëxplodeerde kabel af. De brandweer heeft gecontroleerd of er sprake was van een gaslucht, dit bleek niet het geval. Ook hebben de spuitgasten gekeken of er ondergronds brand zou zijn, dit was ook niet het geval.

De brandweer heeft Liander in kennis gesteld, deze gaan de kabel vervangen. Volgens omwonende is bij de explosie sprake geweest van een flinke steekvlam. Enkele huishoudens zitten op het moment zonder stroom.

Foto’s: Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen