Noordwijk, 10 februari 2015

Vanmiddag omstreeks drie uur kreeg een personenauto met Spaans kenteken een stopteken van de politie in Sassenheim. De bestuurder was echter niet van plan om te stoppen en ging er met een noodgang vandoor.

De achtervolging waaraan meerdere politie eenheden en een politie helikopter aan deelnamen ging verder over de Rijksweg A44 en de Provincialeweg N206 en eindigde in de wijk Vinkenveld in Noordwijk, de politie zette gelijk de wijk helemaal af. Aldaar ontvluchtte de bestuurder en de bijrijder het voertuig op de Scholekster en gingen te voet verder. Niet veel later werd één van hen op de Zeekoet ingerekend, de ander werd een half uur later in de wijk aangetroffen en aangehouden.

Op de Alk in Noordwijk niet veel verderop trof de politie in en naast een prullenbak op het erf van een woning twee jassen en een schroevendraaier aan, of dit ermee te maken heeft is nu nog onbekend. Bij de achtervolging had ook een politie auto een lekke band gekregen, na een bandenwisseling kon deze weer verder met de dienst.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen