Middelbrand Heuvellaan Gouda (3)Gouda, 8 februari 2015

Enkele minuten voor zes uur in de morgen werd brandweerpost Gouda gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Heuvellaan in Gouda. Vrijwel direct na deze melding veranderde de centralist de melding van voertuigbrand naar woningbrand.

Eenmaal ter plaatse kwamen er vanaf een parkeerplaats onder een appartementencomplex enorme vlammen. De vlammen sloegen metershoog langs het complex naar boven. Omdat het hier een flinke brand betrof en er geëvacueerd moest worden besloot de brandweer op te schalen naar middelbrand.

Direct werd met twee stralen hoge druk een aanval ingezet op de vlammenzee. Al snel bleek dat niet alleen maar liefst vijf auto’s in brand stonden maar ook het dak / plafond van de parkeerplaats.

De brandweer zette alles op alles om uitbreiding naar woningen en andere auto’s te voorkomen en met succes. Door zeer snel handelen kon de brand goed bedwongen worden. De ter plaatse gekomen brandweer van post Reeuwijk is samen met de politie bewoners gaan evacueren en woningen gaan controleren. Circa 50 bewoners zijn tijdelijk geëvacueerd uit hun woning.

Ongeveer een uur na de eerste melding kon de brandweer het sein brand meester geven. Er werden op dat moment nog wel wat controles gedaan waarbij onder andere een stuk van het dak werd open gezaagd om te kijken of het in de tussenruimte toch niet nog ergens lag te branden maar dit bleek niet het geval. Nog één keer werd alles gekoeld en onder een dikke laag schuim gezet waarna de brandweer kon inpakken.

Omstreeks half acht ging de brandweer retour kazernes en nam de politie het over. Deze heeft alles afgezet en een zogenoemd Plaats Delict er van gemaakt. Later op de dag zullen technische diensten binnen de politie de brand gaan onderzoeken. De oorzaak is nog onbekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Foto’s: Rens de Haan & Lars van der Toorn
Video: Rens de Haan

Middelbrand Heuvellaan Gouda (1) Middelbrand Heuvellaan Gouda (2) Middelbrand Heuvellaan Gouda (4) Middelbrand Heuvellaan Gouda (5) Middelbrand Heuvellaan Gouda (6) Middelbrand Heuvellaan Gouda (7) Middelbrand Heuvellaan Gouda (8) Middelbrand Heuvellaan Gouda (9) Middelbrand Heuvellaan Gouda (10) Middelbrand Heuvellaan Gouda (11) Middelbrand Heuvellaan Gouda (12) Middelbrand Heuvellaan Gouda (13) Middelbrand Heuvellaan Gouda (14) Middelbrand Heuvellaan Gouda (15) Middelbrand Heuvellaan Gouda (16)Brand Gouda (1)Brand Gouda (2) Middelbrand Heuvellaan Gouda (17) Middelbrand Heuvellaan Gouda (18)Brand Gouda (3) Brand Gouda (4) Brand Gouda (5) Brand Gouda (6) Brand Gouda (7) Middelbrand Heuvellaan Gouda (19) Middelbrand Heuvellaan Gouda (20) Middelbrand Heuvellaan Gouda (21) Middelbrand Heuvellaan Gouda (22) Middelbrand Heuvellaan Gouda (23) Middelbrand Heuvellaan Gouda (24) Middelbrand Heuvellaan Gouda (25) Middelbrand Heuvellaan Gouda (26) Middelbrand Heuvellaan Gouda (27)Brand Gouda (16) Middelbrand Heuvellaan Gouda (28)Brand Gouda (8)Brand Gouda (17) Brand Gouda (18) Brand Gouda (19) Brand Gouda (20) Middelbrand Heuvellaan Gouda (29) Middelbrand Heuvellaan Gouda (30) Middelbrand Heuvellaan Gouda (31)Brand Gouda (11)Brand Gouda (12) Brand Gouda (13) Brand Gouda (14) Brand Gouda (15) Middelbrand Heuvellaan Gouda (32) Middelbrand Heuvellaan Gouda (33) Brand Gouda (21)

Cookievoorkeuren wijzigen