Hillegom, 6 februari 2015

Even voor 12 uur vanavond werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand aan de Oude Weerlaan in Hillegom. Al snel bleek dat het om een flinke uitslaande brand zou gaan waarna er direct werd opgeschaald naar middelbrand. Eenmaal ter plaatse bleek de brand dusdanig flink dat er werd opgeschaald naar ‘grote brand’ en snel daarna zelfs naar ‘zeer grote brand’.

Uiteindelijk ging het om een grote schuur waar onder andere achterin paarden in stonden, deze konden al snel in veiligheid gebracht worden. Hoe de brand precies is ontstaan is nog onduidelijk, wel zijn er meerdere explosies geweest door aanwezige gasflessen. Bij de brand komt vermoedelijk ook asbest vrij.

De politie heeft wegen in de omgeving ruim afgezet en publiek wordt op afstand gehouden. De brandweer adviseert omwonende om ramen en deuren voorlopig gesloten te houden vanwege de rook welk over Hillegom richting Lisse trekt. Het pand kan als verloren worden beschouwd. de brandweer heeft om half twee het sein ‘brand meester’ gegeven, het nablussen zal nog enige tijd in beslag gaan nemen.

Foto’s: Devin Waasdorp

Een video van de brand is te zien via onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=_g4ALzdP8BU&feature=youtu.be

Cookievoorkeuren wijzigen