Hoofdfoto Leiden Zeer grote brand 2Leiden, 5 februari 2015

Even voor half 12 deze morgen werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een dakbrand bij het LUMC / Sanquin aan de Plesmanlaan / Albinusdreef in Leiden. Al snel waren grote zwarte rookwolken zichtbaar en werd er opgeschaald naar zeer grote brand – GRIP 2.

In het begin was erg onduidelijk wat er nu precies in brand stond. Aanvankelijk dacht men aan het ziekenhuis / de bloedbank maar al snel bleek dat het hier om het ketelhuis (technische ruimte) van het LUMC ging. Deze technische ruimte staat wel los van het LUMC.

Grote zwarte rookwolken, metershoog vuur en enkele ‘explosies’ waren goed zichtbaar in de wijde omtrek. De explosies werden veroorzaakt door dakplaten op de technische ruimte.

Volgens omstanders werd er gewerkt bij het ketelhuis en wellicht dat de oorzaak dan ook bij de werkzaamheden ligt, maar dit wordt uitgezocht.

Ook ambulances en GHOR stonden paraat maar zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De brand lijkt door groot en snel optreden van de brandweer al redelijk onder controle.

Foto’s: Menno Plug & Twitter
Video’s: Twitter

 

LeidenBrand LeidenLEIDEN LUMC (5)LEIDEN LUMC (1) LEIDEN LUMC (2) LEIDEN LUMC (3) LEIDEN LUMC (4)Zeer grote brand Leiden (1) Zeer grote brand Leiden (2) Zeer grote brand Leiden (3) Zeer grote brand Leiden (4)ZGB GRIP 2 LUMC LDN (1) ZGB GRIP 2 LUMC LDN (2) ZGB GRIP 2 LUMC LDN (3) ZGB GRIP 2 LUMC LDN (4) ZGB GRIP 2 LUMC LDN (5) ZGB GRIP 2 LUMC LDN (6) ZGB GRIP 2 LUMC LDN (7)

Cookievoorkeuren wijzigen