Vreemde lucht Alphen (10)Alphen aan den Rijn, 3 februari 2015

De hulpdiensten werden vandaag gealarmeerd voor een stankoverlast op de Waalstraat in Alphen aan den Rijn. De tankautospuit van brandweerpost Alphen en de officier van dienst gingen ter plaatse.

Bewoners klagen al een week of drie á vier dat ze last hebben van een bepaalde lucht welke een olielucht zou kunnen zijn.

Deze lucht zou via het riool of grondwater de woningen binnenkomen, in de kruipruimte van de woning is een controle uitgevoerd. Hier was de lucht ook goed te ruiken.

In de woning is niks gemeten. Wel is de bewoonster gecontroleerd door het aanwezige ambulancepersoneel omdat mevrouw last zou hebben van geïrriteerde ogen.

De gemeente heeft in de omgeving meerdere rioolputten open gemaakt om te ruiken en mogelijk metingen te verrichten. Ook hier werd de lucht goed geroken.

Dezelfde lucht welke in de Waalstraat te ruiken was, was eveneens waarneembaar bij de melding stankoverlast op De Schans. De melding welke door de vrijwilligers van de brandweer werd opgepakt.

De Omgevingsdienst is ter plaatse gekomen op de Waalstraat maar na een rondje door de wijk is de brandweer weer retour gegaan. De Officier van Dienst en de Omgevingsdienst zijn uiteindelijk ook naar De Schans gegaan waar een watermonster genomen zou zijn uit een van de putten aldaar.

Tot op heden is ons nog onbekend wat de oorzaak van de lucht is geweest.

Foto’s: Sven Verwaaij

Vreemde lucht Alphen (1) Vreemde lucht Alphen (2) Vreemde lucht Alphen (3) Vreemde lucht Alphen (8) Vreemde lucht Alphen (9)  Vreemde lucht Alphen (12) Vreemde lucht Alphen (14) Vreemde lucht Alphen (15) Vreemde lucht Alphen (17) Vreemde lucht Alphen (18) Vreemde lucht Alphen (19) Vreemde lucht Alphen (21) Vreemde lucht Alphen (23) Vreemde lucht Alphen (24) Vreemde lucht Alphen (25) Vreemde lucht Alphen (26)

Cookievoorkeuren wijzigen