Ongeval door gladheid Moordrecht (4)Moordrecht, 30 januari 2015

De hulpdiensten werden deze nacht gealarmeerd voor een ongeval op de A12 bij Waddinxveen. Het ongeval zou gebeurd zijn tussen Gouda en Zevenhuizen. Al snel bleek dit niet de juiste locatie, de aanrijding had namelijk plaats gevonden op de A20 bij Moordrecht. Een vrachtwagen en een personenauto waren hier met elkaar in botsing gekomen.

De toegesnelde hulpverleners konden al snel vast stellen dat van beknelling geen sprake was. Dat er in eerste instantie gedacht werd aan beknelling was niet gek, de personenauto zat behoorlijk in elkaar.

De auto wilde de vrachtwagen via de linker rijstrook inhalen maar door de sneeuwval en de gladheid begon de auto te slippen en kwam deze half onder de vrachtwagen terecht. De auto werd een stukje meegesleept waarna deze in de vangrail tot stilstand kwam. De vrachtwagen stond iets verderop. Gelukkig kwamen beide inzittenden van de personenauto en de chauffeur van de vrachtwagen met de schrik vrij. De ter plaatse gekomen ambulancedienst heeft wel controles uitgevoerd maar uiteindelijk hoefde geen van de betrokkenen mee naar het ziekenhuis.

De berger kwam ter plaatse en heeft de auto afgevoerd. De vrachtwagen, ook met schade, kon zijn tocht zelf vervolgen. De A20 werd hierop weer vrijgegeven. Hinder voor het overige verkeer is er nauwelijks geweest.

Een drukke dienst voor de hulpverleners, want eerder vanavond stonden ze al op de A20 waar een auto over de kop was geslagen, op de N11 waar een auto van het talud was gereden en op de A12 waar een auto in de vangrail was belandt.

Foto’s: Rens de Haan

Ongeval door gladheid Moordrecht (1) Ongeval door gladheid Moordrecht (2) Ongeval door gladheid Moordrecht (3) Ongeval door gladheid Moordrecht (5) Ongeval door gladheid Moordrecht (6) Ongeval door gladheid Moordrecht (7) Ongeval door gladheid Moordrecht (8) Ongeval door gladheid Moordrecht (9) Ongeval door gladheid Moordrecht (10)

Cookievoorkeuren wijzigen