Leiden, 28 januari 2015

Vanmorgen omstreeks acht uur / kwart over acht kregen de hulpdiensten melding van een verdacht pakketje op station Leiden Centraal.

De politie heeft hierop besloten om het station en de omgeving te ontruimen. Ook het treinverkeer is hierdoor stilgezet, dat gaat volgens NS zeker tot één uur duren, tot die tijd heeft de NS bussen ingezet. De EOD is met een robot aan het werk in het station om het pakketje te onderzoeken. De foto welk wij tonen circuleert op Twitter via “@MatthijsSneppie” en dit is het pakketje waarom het gaat, de foto was in de morgen genomen door een onbekende voorbijganger.

UPDATE 12:40,

De politie geeft aan dat het pakketje is onderzocht door de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) en het geen explosief of iets dergelijks betreft. De afzettingen gaan weer opgeheven worden. Wat het precies betrof is nu nog niet bekend gemaakt.  Het zal dus ook niet lang meer duren voordat de treinen langzamerhand weer zullen gaan rijden.

UPDATE 17:00,

Er is bekend geworden dat het ‘verdachte’ pakketje een bewust opgehangen camera van een reclamebureau was. Het reclamebureau heeft een contract met de NS maar de communicatie was niet helemaal goed gegaan waardoor de NS van niets leek te weten. Wie er opdraait voor de kosten is nog onbekend.

Foto’s & video(volgt): Menno Plug
Onderstaande foto: Twitter @MatthijsSneppie

Cookievoorkeuren wijzigen