Katwijk / Sassenheim / Noordwijk, 26 januari 2015

Vanmorgen kreeg de brandweer Hollands-Midden diverse meldingen van een gaslucht in Katwijk op de Zandhaver, in Sassenheim op de Marijkestraat en in Noordwijk op de Jan de Ridderstraat.

Bij alle meldingen ging de brandweer met één of meerdere voertuigen met (spoed) ter plaatse. Overal was de inzet hetzelfde, er werd door de brandweer druk gemeten in de omgeving en bij allemaal werd er ook niks meer gemeten en/of geroken. Waar de lucht precies vandaan komt zal vermoedelijk nooit duidelijk worden maar het ernstige vermoeden bestaat dat deze van een schip op zee komt. Schepen luchten namelijk wel eens hun ruimen op zee als er gelost is in de haven, bij een olietanker kan dan een gasachtige lucht vrijkomen welk nog in het ruim hing. Als de wind dan precies richting de kust staat is er meestal een ‘meldingen golf’ aan geroken gasluchten in de kustregio, dit komt meestal twee of drie keer per jaar voor.

Foto’s Sassenheim: Devin Waasdorp

Foto’s Noordwijk: Menno Plug

 Foto’s Katwijk: KatwijkActueel.nl

Cookievoorkeuren wijzigen