Rijnsburg, 22 januari 2015

Vanavond omstreeks tien voor twaalf werden de brandweer posten van Rijnsburg en Leiden en de officier van dienst gealarmeerd voor een melding stank (soort lucht: aardgas) op de Burgemeester Hermansstraat in Rijnsburg.

Eenmaal ter plaatse blijkt in een aldaar gelegen appartementen door de meldster een gasachtige lucht te zijn geroken, deze lucht was toen de brandweer ter plaatse kwam goed ruikbaar. Na een onderzoek in het appartementencomplex kwam men uit in de berging van het complex, uit één van de schuurtjes kwam de lucht. Tijdens de zoektocht door het appartementencomplex kreeg de meldster, welk buiten aan het wachten was, een warme zitplaats aangeboden van de brandweer in de tankautospuit want het was erg fris buiten. Met behulp van de ‘gemeentesleutel’ is de deur van de verdachte berging met beleid geforceerd en toen was de boosdoener al snel gevonden, er stond een lekkende jerrycan met daarin benzine in een plastic tasje te lekken in de berging en hier kwam de scherpe lucht vandaan. Nadat de jerrycan was veilig gesteld was het euvel verholpen en kon men weer inpakken en retour kazerne.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen