Leiden, 23 januari 2015

Vanavond omstreeks tien voor acht werd de brandweer van Leiden met de tankautospuit en de autoladder opgeroepen voor een brandgerucht (Dak) bij De Tegelhandel Leiden op de Rooseveltstraat in Leiden.


De brandweerpost van Leiden-Zuid werd vanavond gealarmeerd voor een brandgerucht op een dak bij De Tegelhandel Leiden BV. Echter was dit niet de juiste locatie, en bleek het een eindje verderop bij JansenBinders te zijn. Op het dak van dit pand was rook zichtbaar wat door iemand mogelijk als brand werd gezien. De brandweer heeft met behulp van de autoladder en een warmtebeeldcamera een controle op het dak gedaan. Uiteindelijk bleek er geen sprake van brand te zijn, waarop de brandweer weer kon inpakken en retour kon naar de kazerne. De rookontwikkeling betrof stoomvorming, welke door het koude weer goed zichtbaar was.

Foto’s: District 16 / K. Jongen

Cookievoorkeuren wijzigen