Leiden, 16 januari 2015

Vanmorgen omstreeks half tien werden politie, ambulance en brandweer opgeroepen voor een stank / vreemde lucht in ROC Lammenschans op de Lammenschansweg in Leiden.

Ter plaatse zijn enkele manschappen van de brandweer de school in gegaan waarna er meerdere metingen zijn verricht. De brandweer kwam tot de conclusie dat het om snijolie, welk branderig rook, uit een werkplaats kwam. De afzuiginstallatie zoog de lucht netjes weg maar op een nog niet te verklaren manier kwam deze lucht in het ventilatie kanaal waarna de lucht vrij kwam en geroken werd. De brandweer kon hier niks aan doen en men ging weer retour naar de kazerne. Ook was er 1 persoon onwel geworden op dezelfde etage. Volgens de brandweer stond dit los van het incident waar de brandweer voor werd opgeroepen.

Foto’s: Koen Jongen / District16

Cookievoorkeuren wijzigen