Voorhout, 13 januari 2015

Vanmiddag omstreeks twee uur heeft de politie een inval gedaan in een woning op de Lavendelweg in Voorhout, eenmaal binnen bleek er een hennepkwekerij te zitten.

De politie kreeg tips van buurtbewoners over de verdachte situatie in en om de woning en hierop heeft men vanmiddag om twee uur een inval gedaan. De begane grond was kaal en er stonden meerdere klus attributen zoals een trap, potten verf en ander klusgereedschap om voor de buitenwereld de indruk te wekken dat er in de woning werd geklust. Echter werd er op de zolder heel iets anders verbouwd dan de woning zelf. Boven werd er een hennepkwekerij, verdeeld in twee ruimtes, met in totaal 440 planten aangetroffen. Op de eerste verdieping was een ruimte ingedeeld als kweekruimte en in de badkamer stond een waterreservoir met diverse kannen voeding om de planten mee te voeden. op zolder was nog een ruimte ingericht als kwekerij en hier zat de afzuig en filterinstallatie samen met de meterkast. de situatie op zolder was zeer brandgevaarlijk, het was heel erg warm en vochtig in deze ruimte waar dus ook de meterkast hing, geen goede combinatie! Het lijkt erop dat dit de eerste oogst van deze kwekerij had moeten zijn en deze zat er dus nog niet zo heel lang.

Een gespecialiseerd bedrijf is enkele uren bezig geweest om de kwekerij te ontmantelen en alle planten te vernietigen. De politie trof niemand in de woning aan en het is ook nog onbekend wie de kwekers zijn. Heeft u tips hierover? bel dan de politie via 0900-8844!

Foto’s: Devin Waasdorp

Op onderstaande foto is goed te zien hoe vochtig het was op zolder waar ook de meterkast zat.

Cookievoorkeuren wijzigen