Hillegom, 11 januari 2015

Vanochtend vroeg omstreeks kwart over twee werd de brandweer post Hillegom met spoed gealarmeerd voor een lek / zinken woonboot op de Vosselaan in Hillegom welk vrijwel tegenover de kazerne is. Even later worden ook de HV van Sassenheim en de duikers van Hillegom samen met de OVD opgeroepen om met spoed ter plaatse te komen.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat er op de locatie een groot verjaardags feest gaande is, de woonboot waar het feest gaande is heeft flink wat water gemaakt. De brandweer is gelijk begonnen om de woonboot te ontruimen en het water weg te pompen. De duikers van de brandweer zijn toen ook te water gegaan om te onderzoek hoe en waar het water de boot binnenkwam.

Na onderzoek bleek dat er een gat/scheur in de zijkant van de woonboot zat, vermoedelijk zat deze er al langer. Doordat er een feest gaande was en een hoop mensen vanuit de partytent ernaast de woonboot in gingen bestaat het vermoeden dat de deze door het gewicht van al de feestgangers zwaarder werd dan normaal en hierdoor kwam het gat/scheur onder de waterlijn te liggen en stroomde de woonboot vol.

De brandweer heeft de woonboot leeggepomp en hierdoor kwam het gat/scheur weer 5 centimeter boven de waterlijn te liggen, een bedrijf zal zich later ontfermen over de nodige reparaties, de inzet heeft ongeveer 2 uur geduurd.

Foto’s en Video: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen