Grote brand Boskoop (19)Boskoop, 30 december 2014

Vanavond omstreeks tien over tien ging een bewoner van de Weegbree in Boskoop buiten een sigaretje roken toen hij rook uit de kinderboerderij zag komen. De man ging poolshoogte nemen en ontdekte de brand waarna hij direct 112 belde. De brandweer werd gealarmeerd voor een gebouwbrand industrie/agrarisch op de Weegbree in Boskoop. Enkele minuten later schaalde men op naar ‘middelbrand’ en een uur later naar ‘grote brand’.

Ter plaatse bleek dat er een hardnekkige brand woedde in een rieten dak van een kinderboerderij aan de Snijdelwijklaan. Omdat branden in rieten kappen lastig zijn voor de brandweer om te blussen schaalde men op tot ‘grote brand’ om zo voldoende manschappen en materieel ter plaatse te krijgen. De brandweer heeft gelukkig in de eerste minuten van de brand bijna alle dieren uit het gebouw kunnen redden. Op een gegeven moment werd de brand te intens en trok de brandweer zich terug en ging op afstand de brand bestrijden. Volgens de vrijwilligers van de dierenboerderij zouden er nog drie cavia’s binnen achter zijn gebleven. De brandweer is op moment van schrijven nog druk bezig om het vuur onder controle te krijgen.

Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk, er zijn getuigen die zeggen dat vuurwerk de oorzaak is geweest maar dit is nu nog niet zeker/bevestigd! Team brandonderzoek van de brandweer zal dit verder onderzoeken.

De brandweer verwacht nog geruime tijd nodig te hebben voor de brand echt uit is.

Foto’s: Rens de Haan, Marco van Bemmel, Pieter Louw & Lars van der Toon
Video: Rens de Haan


Grote brand Boskoop (1) Grote brand Boskoop (2) Grote brand Boskoop (3) Grote brand Boskoop (4) Grote brand Boskoop (5) Grote brand Boskoop (6) Grote brand Boskoop (7) Grote brand Boskoop (8) Grote brand Boskoop (9) Grote brand Boskoop (10) Grote brand Boskoop (11) Grote brand Boskoop (12) Grote brand Boskoop (13) Grote brand Boskoop (14) Grote brand Boskoop (15) Grote brand Boskoop (16) Grote brand Boskoop (17) Grote brand Boskoop (18) Grote brand Boskoop (20) Grote brand Boskoop (21) Grote brand Boskoop (22) Grote brand Boskoop (23) Grote brand Boskoop (24) Grote brand Boskoop (25) Grote brand Boskoop (26) Grote brand Boskoop (27) Grote brand Boskoop (28) Grote brand Boskoop (29) Grote brand Boskoop (30) Grote brand Boskoop (31) Grote brand Boskoop (32) Grote brand Boskoop (33) Grote brand Boskoop (34) Grote brand Boskoop (35) Grote brand Boskoop (36) Grote brand Boskoop (37) Grote brand Boskoop (38) Grote brand Boskoop (39) Grote brand Boskoop (40) Grote brand Boskoop (41) Grote brand Boskoop (42) Grote brand Boskoop (43) Grote brand Boskoop (44) Grote brand Boskoop (45) Grote brand Boskoop (46) Grote brand Boskoop (47) Grote brand Boskoop (48) Grote brand Boskoop (49) Grote brand Boskoop (50) Grote brand Boskoop (51)

Cookievoorkeuren wijzigen