Lijkvinding (3)Leiden, 27 december 2014

Op de Vlietweg in Leiden is zaterdagavond het stoffelijk overschot van een persoon gevonden.

Het lichaam werd gevonden in een loods voor boten nabij de Vliet. De politie is een onderzoek begonnen naar de doodsoorzaak en de identiteit van de dode, maar kon over beide nog niets zeggen.

De organisatie Signi zoekhonden houdt er rekening mee dat het gaat om Thomas Schoonbrood uit Voorschoten. Deze 54-jarige man wordt sinds vrijdagavond 19 december vermist.

Spoor

Vrijwilligers van de stichting zochten op tweede kerstdag met een van hun speurhonden naar Schoonbrood. Ze begonnen bij café De Gaanderij aan de Middelweg in Leiden, waar de Voorschotenaar voor het laatst gezien is tijdens een kerstborrel. Daar vandaan liep een spoor naar het Rijn-Schiekanaal, ter hoogte van polderpark Cronesteyn. Vlakbij de Kanaalbrug liep het spoor dood. Signi is vervolgens het water opgegaan om daar verder te zoeken, maar dat had geen resultaat.

De politie informeerde Signi zoekhonden zaterdag na de vondst van het stoffelijk overschot aan de Vlietweg. Martijn Verhoef van Signi stelt dat verder zoeken naar Schoonbrood ‘vermoedelijk niet meer nodig is’. Het Rijn-Schiekanaal komt uit in de Vliet. De politie kan het vermoeden van Signi nog niet bevestigen.

Foto’s: District 16 / Koen Jongen

Tekst: Leidsch Dagblad

Lijkvinding (1) Lijkvinding (2) Lijkvinding (4)

Cookievoorkeuren wijzigen