Rijnsaterwoude, 26 december 2014

Vanavond omstreeks tien over half negen werden de brandweer korpsen van Leimuiden en Alphen aan den Rijn opgeroepen voor een brand bijgebouw op de Herenweg in Rijnsaterwoude.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat er twee afvalcontainers in brand stond in een hoekje bij de schutting en een woning. De buren zagen dat de schrikverlichting op het erf aanschoot en men ging toen kijken of er iemand was en toen werd het vuur ontdekt en is gelijk 112 gebeld. De brandweer had het vuur met een straal hogedruk snel in de kiem gesmoord, met behulp van de warmtebeeldcamera zijn de laatste smeulende resten gedoofd en de omliggende zaken geïnspecteerd op eventueel aanwezige hitte. de ladderwagen uit Alphen aan den Rijn hoefde niet ingezet te worden en kon al weer snel retour. De brand is vermoedelijk ontstaan door asresten die eerder deze dag in de grijze container waren gedeponeerd, waarschijnlijk zat hier nog een smeulend deeltje tussen welk uiteindelijk later de brand heeft veroorzaakt zo vertelde een bewoner. Een naastgelegen kippenhok bleef gelukkig gespaard. De containers zijn na het blussen verplaatst naar de achtertuin en aldaar afgeblust, hierna kon men weer retour kazerne.

Foto’s: Devin Waasdorp

Cookievoorkeuren wijzigen