aaaaDSC_1356

Nieuwerkerk aan den IJssel, 17 december 2014

Aan het begin van de avond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een melding woningbrand in de hoogbouwflat “de Populier” in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ter plaatste bleek er inderdaad een kleine brand te hebben gewoed in één van beide liften in het complex.

Het is inmiddels de zesde keer in korte tijd  dat de brandweer opgeroepen is voor een brandmelding in dit gebouw. Al diverse keren is er brand gesticht in de kelderboxen en nu dus waarschijnlijk voor de derde keer in de lichtbak van de lift. Onder veel bewoners van de flat is grote onrust ontstaan over de vele (vermoedelijke) brandstichtingen, die tot nu toe door vroegtijdige ontdekking redelijk goed zijn afgelopen. Volgens Omroep Zuidplas heeft de gemeente inmiddels ook contact gehad met de woningcoöperatie Vestia, die eigenaar  van de flat is. Er is onder andere gesproken over cameratoezicht in de flat, maar het is aan Vestia welke maatregelen er eventueel getroffen zullen worden.

Foto’s : Sylvia van Straalen & Marco van Bemmel

aaaDSC_1410 aaaDSC_1442 aaaDSC_1451 DSC_1427

 

Brand NAY (1) Brand NAY (2) Brand NAY (3)

Cookievoorkeuren wijzigen