1 Brand scheepvaart Boskoop (13)Boskoop, 16 december 2014

De brandweer en politie werden vanmiddag gealarmeerd voor een scheepvaartbrand bij de Voorkade in Boskoop. Er zou bij de hefbrug van Boskoop een schip in de Gouwe afgemeerd liggen welke in brand zou staan.

De brandweer kwam ter plaatse met twee tankautospuiten, een autoladder, een duikeenheid en een officier van dienst. Hierbij werd opgeschaald naar middelbrand. Toen ter plaatse een verkenning in de boot werd gedaan kon men de oorzaak van de brand al snel vinden. De isolatie om de uitlaat van het schip was gaan smeulen / branden. De brandweer kon de brand al snel onder controle krijgen door de isolatie uit het schip te halen en deze op straat na te blussen.

Al snel kon de brandweer weer afschalen en het sein brand meester geven. De oorzaak van de brand is vrijwel zeker de warmte van de uitlaat die het isolatiemateriaal heeft doen schroeien.

Er vielen bij de brand geen gewonden.

Foto’s: Rens de Haan

1 Brand scheepvaart Boskoop (1) 1 Brand scheepvaart Boskoop (2) 1 Brand scheepvaart Boskoop (3) 1 Brand scheepvaart Boskoop (4) 1 Brand scheepvaart Boskoop (5) 1 Brand scheepvaart Boskoop (6) 1 Brand scheepvaart Boskoop (7) 1 Brand scheepvaart Boskoop (8) 1 Brand scheepvaart Boskoop (9) 1 Brand scheepvaart Boskoop (10) 1 Brand scheepvaart Boskoop (11) 1 Brand scheepvaart Boskoop (12) 1 Brand scheepvaart Boskoop (14) 1 Brand scheepvaart Boskoop (15) 1 Brand scheepvaart Boskoop (16) 1 Brand scheepvaart Boskoop (17) 1 Brand scheepvaart Boskoop (18) 1 Brand scheepvaart Boskoop (19) 1 Brand scheepvaart Boskoop (20) 1 Brand scheepvaart Boskoop (21)

Cookievoorkeuren wijzigen