OGS Stoofkade Gouda (8)Gouda, 13 december 2014 

Even voor acht uur vanavond werd de brandweer van Gouda opgeroepen voor een vreemde lucht in Stoofsteeg in Gouda. Al snel bleek het niet de Stoofsteeg, gelegen in de binnenstad, maar de Stoofkade nabij de Julianasluis te zijn.

Al snel werden meerdere brandweer / politie eenheden, ambulances, een AGS en een OVD-G naar het adres gestuurd omdat er meerdere mensen onwel zouden zijn geraakt. Ter plaatse bleek op een vakantiepark een dronken persoon met pepperspray te hebben gespoten waarna vijf personen last hadden van luchtwegen. Nadat het ‘ongelukje’ met de pepperspray plaatsvond, ontstond er onenigheid tussen meerdere personen. De ter plaatse gekomen brandweer kon al snel retour omdat van gevaarlijke stoffen geen sprake was.

De ambulancedienst heeft de vijf personen gecontroleerd in de ambulance maar uiteindelijk werd besloten dat niemand mee hoefde naar het ziekenhuis. De politie heeft de dronken man, tevens de peperspray-spuiter, afgevoerd naar het politiebureau. Hierna keerde de rust weder op het vakantiepark.

Foto’s: Marco van Bemmel & Rens de Haan

OGS Stoofkade Gouda (1) OGS Stoofkade Gouda (2) OGS Stoofkade Gouda (3) OGS Stoofkade Gouda (4) OGS Stoofkade Gouda (5) OGS Stoofkade Gouda (6) OGS Stoofkade Gouda (7)  OGS Stoofkade Gouda (9) OGS Stoofkade Gouda (10) OGS Stoofkade Gouda (11) OGS Stoofkade Gouda (12) OGS Stoofkade Gouda (13)

Cookievoorkeuren wijzigen