Katwijk, 12 december 2014

Vrijdagavond rond 18.00 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen om naar de Ir. G. Tjalmaweg / N206 in Katwijk te gaan. Aldaar lag een persoon gewond in de berm.

Ter plaatse bleek het te gaan om een steekpartij. Het slachtoffer heeft na de messteek geprobeerd verder te lopen. Na enkele meters zakte het slachtoffer in elkaar. Een buschauffeur zag het slachtoffer liggen en belde 112.

Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft het gebied met linten afgezet en doet onderzoek.

Politiebericht

Katwijk – De politie in Katwijk onderzocht vrijdagavond 12 december twee incidenten, die in eerste instantie gemeld waren als aanrijdingen. Mogelijk is er sprake van een steekincident.

Rond 18:00 uur kwam er een melding binnen van een aanrijding op de N206 met een bus. Daarbij zou een 15-jarige jongen, woonachtig in Katwijk, gewond zijn geraakt. Hulpverleners spoedden zich ter plaatse en verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. Zij zagen al snel dat de verwondingen van de jongen niet overeen kwamen met die van een aanrijding. Zijn verwondingen leken te zijn toegebracht met een steekvoorwerp. Daarom stelde de politie ter plaatse een onderzoek in.

Enkele minuten later volgde opnieuw een melding van een ongeval. Hierbij zou een 23-jarige Katwijker van zijn fiets gevallen zijn op de Louise de Colignylaan. Ook hierbij hadden hulpverleners vraagtekens bij de verwondingen. Deze man bleek namelijk tevens verwondingen te hebben die overeen kwamen met een steekwond. De politie stelde ook op deze locatie een onderzoek in en de GGD vervoerde beide slachtoffers naar het ziekenhuis.

Onderzoek

Het is vooralsnog onbekend wat er precies is gebeurd en of beide incidenten met elkaar te maken hebben. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij de zaak? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Katwijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Foto’s: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen