IMG_5824

Nieuwerbrug, 12 december 2014

Vrijdagavond werden om even voor half tien meerdere ambulances en ook de brandweer opgeroepen voor een ongeval op de A12 ter hoogte van Nieuwerbrug. Hier was een auto, mogelijk door een klapband, in de slip geraakt en heeft daarbij een andere auto aangereden.

Ter plaatse zijn meerdere inzittende nagekeken door de het ambulancepersoneel en zijn er tenminste 2 slachtoffers vervoerd naar het ziekenhuis. De brandweer die was opgeroepen omdat er mogelijk sprake was van beknelling hoefde gelukkig niet in actie te komen. Om veilig te kunnen werken waren er, naast de al afgesloten spitstrook, 2 rijbanen afgekruist en moest het verkeer over één rijstrook de plaats van het ongeval passeren.

Nadat de slachtoffers per ambulance zijn vervoerd naar het ziekenhuis en beide voertuigen door een berger zijn opgeladen was het voor Rijkswaterstaat de taak om de weg schoon te vegen en werden de rijstroken om circa half elf weer vrijgegeven.

Rode kruizen:

Tijdens het bergen is er door de eveneens aanwezige politie gecontroleerd op het negeren van rode kruizen boven de weg. Het is niet bekend of er daadwerkelijk kentekens zijn genoteerd. Vanaf 1 Januari 2015 zal er harder worden opgetreden tegen het negeren van rode kruizen en zal dit tot hogere boetes gaan leiden en moet men voor de rechter verschijnen.

Foto’s: Stefan Vermin

IMG_5812 IMG_5817 IMG_5829 IMG_5832 IMG_5836 IMG_5845 IMG_5850 IMG_5853 IMG_5856 IMG_5860

Cookievoorkeuren wijzigen